kedd, 24 január 2017 12:55

Pályázati hírek - épületenergetikai fejlesztések és energia hitel

Közeledik három energetikai tárgyú pályázat beadási határideje, úgyhogy érdemes gyorsan pár szót beszélni ezekről. Figyelem! A pályázatok előkészítésével még senki nincs elkésve, de már meglehetősen szűkös a rendelkezésre álló idő!

Egyelőre a lakóépületekre beharangozott pályázatok még váratnak magukra, úgyhogy sajnos még nem lehet tudni, hogy mikortól lehet majd azokra benyújtani a kérelmeket. Viszont a mikro-, kis- és középvállalkozások számára megjelent három, energiahatékonyságot célzó pályázat.

A VEKOP-5.1.1-5.1.2-16 kódszámon futó, "Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel" c. pályázatra vonatkozó kérelmeket 2017. március 16-tól lehet benyújtani (február 8-ról tolódott ki). Ez a pályázat tartalmaz vissza nem térítendő támogatást, valamint kölcsön részt is. A keretösszeg 5,88 + 5,88 milliárd Ft, ami nem valami sok, úgyhogy a pályázni szándékozó közép-magyarországi vállalkozásoknak érdemes figyelni, hogy a beadás napján mikortól élesedik az elektronikus portál. Igényelhető összeg mind a vissza nem térítendő támogatás, mind a hitel esetében minimum 3 millió, maximum 50 millió Ft.

Kövessen Minket!


Másik, szintén KKV-k számára megnyitott, GINOP-4.1.1-8.4.4-16 kódszámon futó, "Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel" c. pályázatra vonatkozó kérelmeket szintén 2017. március 16-tól lehet benyújtani (február 8-ról tolódott ki). A keretösszeg 59,45 + 32,08 milliárd Ft a KMR területén kívül megvalósuló projektek támogathatók. Igényelhető összeg mind a vissza nem térítendő támogatás, mind a hitel esetében minimum 3 millió, maximum 50 millió Ft.

A harmadik ilyen jellegű, GINOP-8.4.1/B-16 kódszámon futó, "KKV energia hitel" c. pályázatra vonatkozó kérelmeket 2017. február 28-tól lehet benyújtani. A tervezett keretösszeg 30 milliárd Ft. Igényelhető kölcsön összege minimum 1 millió, maximum 1 milliárd Ft.

(Forrás: Széchenyi 2020)

Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel

Munkatársak

Váradi Szabolcs - Ügyvezető, energetikai szolgáltatások
Józsa Péter - Energetikus
Pocsai László - SCADA vezető fejlesztő 
Korbeák Sándor - Informatikus

Kapcsolat

Iroda: 1033 Budapest, Csíkós utca 8.       Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
© 2019 On-Energy Kft. Minden jog fenttarva