• coin
    • share
    • quality
    • mail
vasárnap, 01 május 2016 05:59

Már elérhető a pályázati portál a családi házak energetikai korszerűsítésére

Az NFM tájékoztatása szerint elkészült az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családi házak energiahatékonyságának növelését célzó alprogram pályázati honlapja.

Az újonnan meghirdetett alprogramra kizárólag az oldalon lehet pályázni, az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek 2016. július 1-jétől nyújthatják be támogatási kérelmüket a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig. Figyelem, nagyon kevés forrásról van szó, úgyhogy most is várhatóan mindössze néhány óráig fog kitartani.

Kövessen Minket!


Kizárólag a hagyományos technológiával 1996 előtt épült és 1995. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, egy lakásos, legfeljebb 135 négyzetméter fűtött alapterületű, a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott) családi házak energetikai korszerűsítésére nyújtható vissza nem térítendő támogatás.

Az elnyert támogatásból az épületek homlokzati nyílászáróinak cseréje, a homlokzatok hőszigetelése, az épületgépészeti rendszerek (például kazánok, radiátorok) energia-megtakarítást eredményező cseréje, illetve felújítása finanszírozható.

A támogatás az elszámolható költségek 40-55%-ára igényelhető a megvalósítandó fejlesztés összetettségétől függően, ezzel ösztönözve az épületek komplex fejlesztését. Az igényelhető támogatás maximális összege 2,5 millió forint.

(J.P.)

Kövess a Google Plus-on!

Klikkeljen a Követés gombra, hogy elsőként értesüljön szakcikkeinkről és exkluzív tartalmainkról!