• coin
    • share
    • quality
    • mail
hétfő, 19 január 2015 00:00

Energia auditokra vonatkozó kötelező európai szabványsorozat - MSZ EN 16247 #szabvány #energia_audit #energetikai_audit #európai_unió

Az energia audit minden olyan szervezetnek fontos, mely javítani akarja energiahatékonyságát, csökkenteni kívánja energiafogyasztását, működési/üzemeltetési költségeit, és érvényesíteni szeretné az ezzel járó környezeti előnyöket.

Az energiahatékonyság fokozása globális feladattá nőtte ki magát. Számtalan iránymutatás, direktíva, uniós közösségi elhatározás született már annak érdekében, hogy a fosszilis energiafelhasználás egyenes következményeként végbemenő éghajlati problémák mérsékelhetők legyenek. Ahhoz, hogy ezek az elvárások kielégítő módon legyenek teljesíthetők, egységesíteni kellett azokat a munkafolyamatokat, melyek eredményeként bármilyen hatékonyság-növelő intézkedések születhetnek a jövőben. Egyik legfontosabb ilyen terület az energia audit, melynek egységesítését a címben említett szabványsorozat biztosítja. Cikkünkben közérthető módon mutatjuk be az egyes szabványrészek vonatkozásait.

Részletek itt:

Energia auditokra vonatkozó kötelező európai szabványsorozat - MSZ EN 16247 - I. rész

Energia auditokra vonatkozó kötelező európai szabványsorozat - MSZ EN 16247 - II. rész

Kövessen Minket!


Kövess a Google Plus-on!

Klikkeljen a Követés gombra, hogy elsőként értesüljön szakcikkeinkről és exkluzív tartalmainkról!