• coin
    • share
    • quality
    • mail
vasárnap, 03 február 2013 10:00

76,5 milliárd forint - ennyi közműdíjjal tartoznak a fogyasztók

A Magyar Energetikai Hivatal (MEH) a tavaly novemberi adatai szerint, a magyar fogyasztA Magyar Energetikai Hivatal (MEH) a tavaly novemberi adatai szerint, a magyar fogyasztók összesen 76,5 milliárd forinttal tartoznak 60 napon túl az áram-, a gáz- és a távhőszolgáltatóknak.ók összesen 76,5 milliárd forinttal tartoznak 60 napon túl az áram-, a gáz- és a távhőszolgáltatóknak.

Az áramszolgáltatóknak körülbelül 292 ezer fogyasztó tartozik összesen 25,3 milliárd forinttal. A földgáz árával mintegy 329 ezren maradtak 60 napon túl adósok, összesen 36 milliárd forinttal. A távhőszolgáltatás esetében körülbelül 95 ezer fogyasztónak összesen 15,2 milliárd forint számlatartozása van. A 60 napon túl tartozó lakossági fogyasztók a minisztérium legutóbbi közlése szerint augusztusban még csak 55,6 milliárd forinttal voltak adósok. Akkor az áramszolgáltatóknak 267 ezren összesen 17,5 milliárddal tartoztak, a földgáznál 325 ezren 19 milliárddal, a távhő árával pedig 74 ezren szintén 19 milliárddal maradtak adósok. Arról a hivatalnak nincsenek adatai, hogy hányan vannak, akik több közüzemi szolgáltatás díjával is tartoznak, a hátralékos fogyasztók számában átfedések lehetnek.

Csökkentené energiafüggőségét? Itt a megfelelő alkalom! Hamarosan megnyílnak a megújuló energiaforrások alkalmazását támogató KEOP pályázatok. Készíttesse el időben a pályázathoz szükséges auditot. További részletekért érdeklődjön Kapcsolat oldalunkon keresztül.

(Forrás: alternativenergia .hu)

Kövess a Google Plus-on!

Klikkeljen a Követés gombra, hogy elsőként értesüljön szakcikkeinkről és exkluzív tartalmainkról!