Viernes, 03 Octubre 2014 00:00

Energiamegtakarítást célzó lakossági pályázatok #pályázat #széchenyi2020 #támogatás

Ismét lakossági pályázatoktól hangos a hazai sajtó. Ezekkel kapcsolatban nagyon sok kérdés érkezett irodánkhoz, ezért a könnyebb áttekinthetőség érdekében röviden összefoglaljuk a fontosabb tudnivalókat.

Mindkét pályázat feltételei nagyon hasonlóak, alapvető cél az energiamegtakarítás, és a kibocsátott széndioxid csökkentése.

Fűtéskorszerűsítés támogatás magánszemélyeknek 2014

Ablakcsere pályázat magánszemélyeknek 2014

Figyelem: mindkét pályázathoz szükséges csatolni az induló és a korszerűsített állapotra vonatkozó energetikai számításokat! Ha pályázni szeretne, minél előbb keresse meg irodánkat egy felmérési időpont egyeztetése miatt, hogy a vonatkozó számításokat időben elkészíthessük.

Két típusú pályázat lett ehhez kiírva, egyik a fűtési rendszer korszerűsítését, másik az elavult nyílászárók cseréjét támogatja.
Alapfeltétel, hogy csak az érintett ingatlant életvitelszerűen használó tulajdonos magánszemélyek igényelhetnek támogatást.
Sok egyéb apró kitétel szerepel még a kiírásban, melyek többek között utalnak a használatba vétel, illetve maga a használat idejére, a korábban már elnyert támogatásokra, társasházi közösségekre, valamint egyéb kérdésekre. Érdemes irodánkat a nem egyértelmű részletek tisztázása miatt mielőbb megkeresni telefonon vagy e-mail-ben, kollégáink szívesen segítenek.

Nagyon fontos tudni, hogy a két pályázat 2014. szeptember 22-én, illetve 29-én lett kihirdetve, leghamarabb ezt követően 30 nappal lehet beadni az igényléseket.
Szintén feltétel az Ügyfélkapu rendszerben meglevő érvényes regisztráció, mert a beadás csak ezen keresztül, elektronikus formában lehetséges.
A pályázható forrás nem valami bőséges. Ha az alapot visszaosztjuk a nyerhető támogatási összegekkel, könnyen belátható, hogy a pályázatok ezúttal is csak rövid ideig lesznek nyitva. Aki komolyan nyerni szeretne, annak már az első beadási napon minden csatolandó dokumentum a kezében kell legyen, mert a beküldések sorrendje szerint történik az elbírálás.

Nyílászárók cseréje esetében 40 %-os intenzitással legfeljebb bruttó 450.000, illetve 520.000 Ft nyerhető.
Fűtési rendszer korszerűsítése esetében hasonló intenzitással a nyerhető összeg legfeljebb bruttó 650.000 Ft.
Itt kell megemlíteni, hogy kondenzációs kazáncserénél a kéményt mindenképp, de sok esetben a hőleadókat is korszerűsíteni kell, melyek költsége szintén elszámolható a pályázat keretében.

JP

Munkatársak

Váradi Szabolcs - Ügyvezető, energetikai szolgáltatások
Józsa Péter - Energetikus
Pocsai László - SCADA vezető fejlesztő 
Korbeák Sándor - Informatikus

Kapcsolat

Iroda: 1033 Budapest, Csíkós utca 8.       Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
© 2019 On-Energy Kft. Minden jog fenttarva